З’явилася перспектива для каховських родин

 

Майже 20 років у місті Каховка, що на Херсонщині, по вул. Айвазовського, 1б бовваніє 5-поверхова недобудова. Навколо – безлад, відсутня інфраструктура.

І от за підсумками наради директора Херсонського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Юрія Волковича з міським головою Каховки Андрієм Дяченком за участю керівників будівельної компанії «Молодіжний житловий комплекс» Андрія Яценка, Андрія Пепеля, Сергія Волченка з’явилася можливість зробити споруду дійсно житловою, облаштувати довколишній простір, а головне – надати мешканцям міста можливість придбати квартири на вигідних для них умовах.

1  2

 

Під час зустрічі директор Херсонського РУ Держмолодьжитла розповів, які кроки треба зробити міській владі для налагодження співпраці з Фондом з тим, щоб реалізувати в Каховці програму молодіжного житлового будівництва.

Обговорено план спільних дій щодо добудови у рамках житлових програм Держмолодьжитла об'єкту незавершеного будівництва, а також обстежено технічний стан будівлі.

Керівництво міської влади схвалило пропозиції щодо спільних кроків з реалізації проекту, якими передбачено:

- у третій декаді лютого провести зустріч з каховчанами, які потребують поліпшення житлових умов, де поінформувати громадськість про наміри та умови вирішення житлових проблем у рамках житлових програм Держмолодьжитла;

- у березні ц.р. винести на розгляд чергових сесій місцевих рад питання щодо затвердження відповідних житлових програм, передбачення коштів на їх фінансування, а також надання дозволу  компанії "МЖК" на укладання договору оренди земельної ділянки під зазначеним об'єктом будівництва;

- після отримання дозвільних документів забудовнику почати добудову об'єкту.

Втілення в життя цього проекту дасть змогу 35-ти молодим каховським сім’ям на пільгових умовах придбати квартири в зазначеному будинку.

Участь у зустрічі взяв і голова Каховської районної державної адміністрації Валерій Салтиков. Районна влада теж зацікавлена в реалізації житлових програм, насамперед для залучення молодих лікарів до роботи в регіоні.