• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житомир: учасник АТО отримав пільговий житловий кредит

Житомир: учасник АТО отримав пільговий житловий кредит

Договір на молодіжний пільговий кредит на придбання житла військовослужбовцю, учаснику АТО Віталію Грицуну вручив голова  Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич.

Пільговий молодіжний кредит розміром майже 600 тис грн. терміном на 24 роки під 0% річних на 2-кімнатну квартиру в новобудові, що споруджується в житлового комплексі «Домашній» у Житомирі, надано за рахунок коштів обласного бюджету.

Позичальник із сином, які за законодавством потребують поліпшення житлових умов, отримали кредит згідно черги (рейтингу кандидатів) в Житомирському регіональному управлінні Держмолодьжитла.

 

kredyt molod 3

 «Такі програми – це реальний шанс людям отримати власне житло. Набагато приємніше платити 2-3 тисячі гривень на місяць за свою квартиру, ніж віддавати їх за оренду. Бажаючих у нас дуже багато, тому намагатимемося, щоб з кожним роком якомога більше людей могли скористатися програмами підтримки», – зазначив Ігор Гундич, повідомляє прес-служба ОДА.

«Я вдячний за надану підтримку, тому що молодій сім’ї важко назбирати стільки коштів. Ми з сином зараз живемо у батьків і раді, що матимемо своє житло. Це дуже вигідно, адже на місяць платитимемо лише близько 2,5 тисяч гривень», – сказав Віталій Грицун.

Зазначимо, в рамках обласної комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2018 рік на молодіжне пільгове кредитування з обласного бюджету заплановано виділити 1065,30 тис. грн.

***

Сьогодні, 11 травня, кредитний комітет Держмолодьжитла ухвалив рішення про надання громадянам 7 пільгових довготермінових кредитів на придбання житла.

Зокрема, кредит за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету отримає педагог із Вінниччини.

Вирішать своє житлове питання завдяки пільговим кредитам за рахунок коштів обласних бюджетів мешканці Закарпатської, Івано-Франківської, Полтавської (два кредити, один з яких – учаснику АТО в Кременчуку) областей. Ще два житлові кредити будуть надані позичальникам за кошт бюджетів міст Харкова і Запоріжжя.