Запоріжжя: вчора – трійня, завтра – квартира

 

Молодим мешканцям Запоріжжя – родинам Бугайових-Макаренко і Гуч – урочисто вручено сертифікати на отримання молодіжного кредиту за Цільовою програмою забезпечення житлом молоді міста Запоріжжя на 2018-2020 рр. Адмініструє програму Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла.

запоріж2

Майбутніх новоселів привітав міський голова Володимир Буряк.

Доречно зазначити, що в родині Бугайових-Макаренко недавно народилася трійня, відтак сім’я гостро потребує поліпшення житлових умов. Родина стала учасником програми молодіжного житлового кредитування, завдяки чому 50 відсотків кредиту їм компенсує місто.

Відповідно до діючої міської програми, молоді запоріжці можуть отримати пільгові кредити на придбання житла, частина яких компенсує бюджет міста. У 2018 році на ці цілі передбачено 10 млн грн. За п’ять місяців цього року пільгові довгострокові кредити за програмою отримали 12 родин, у числі яких – багатодітні сім’ї, учасники АТО. Планується, що цьогоріч пільгові кредити отримають ще кілька родин.

«На жаль, - констатував Володимир Буряк, - така програма сьогодні не діє на загальнодержавному рівні. Сподіваюся, вона почне працювати, і це дасть змогу системно вирішувати питання забезпечення молоді житлом у масштабах всієї держави».