• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Влада Запоріжжя - за розвиток місцевих житлових програм

Влада Запоріжжя - за розвиток місцевих житлових програм

 

запоріж

Нарада щодо розвитку житлового будівництва у Запорізькій області відбулася у Запорізькій обласній державній адміністрації за участю керівництва Запорізького регіонального управління Держмолодьжитла, департаменту ЖКГ і будівництва облдержадміністрації, представників міст обласного підпорядкування, голів райдержадміністрацій, голів ОТГ, представників Запорізької міської ради.

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков розповів про стан будівельної галузі Запорізького регіону. За обсягом виконаних у 2017 р. будівельних робіт область посіла 9 місце в країні. Прийнято в експлуатацію 103,4 тис кв м житла.

Заступник директора Запорізького регіонального управління Держмолодьжитла Марія Качур поінформувала про перспективи розвитку будівництва шляхом акредитації і фінансування об’єктів житлового будівництва в рамках реалізації державних і місцевих житлових програм.

Окремо представник Фонду зупинилася на такій проблемі, як небажання будівельних компаній акредитувати свої об′єкти через низький рівень фінансування житлових програм.

Про стан та перспективи будівництва доповіли представники Запорізької, Енергодарської, Мелітопольської і Токмацької міських рад.

За підсумками наради міським головам, головам районних державних адміністрацій, територіальним громадам, зокрема, рекомендовано:

- повторно розглянути питання розробки, затвердження і фінансування програм забезпечення житлом молоді та інших категорій громадян на 2018-2022 рр.;

- налагодити роботу з будівельними організаціями з питань реалізації житлових програм;

- будівельним організаціям регіону розглянути можливість акредитації об′єктів житлового будівництва для участі в регіональних програмах забезпечення громадян житлом.