• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • В Одесі готуються до ухвалення п’ятирічної регіональної житлової програми

В Одесі готуються до ухвалення п’ятирічної регіональної житлової програми

В Одесі готуються до ухвалення п’ятирічної регіональної житлової програми

 Сьогодні Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний провів робочу нараду із заступником міського голови Одеси Петром Рябоконем. У нараді взяли участь директор регіонального управління Фонду в Одеській області і представники департаментів виконкому міської ради.

Обговорювався розроблений регіональним управлінням проект Програми забезпечення житлом окремих категорій жителів Одеси на 2018-2022 роки.

Йшлося про умови реалізації зазначеного документу. Під час спілкування Петро Рябоконь схвально відзначив, що Програма передбачає реальні механізми покращення якості життя одеситів.

Презентація Одеса оновлена Стор.2 Jpeg

З початком дії Програми участь у ній зможуть взяти молоді сім’ї, одинокі молоді громадяни, багатодітні родини, учасники АТО і члени сімей загиблих захисників Вітчизни, працівники бюджетної сфери, педагогічні й медичні працівники віком до 40 років. Родини з дітьми отримають суттєві пільги. Фінансування програми здійснюватиметься з міського бюджету Одеси.

За підсумками обговорення сторони досягли домовленості про те, що проект Програми буде додатково опрацьовано у міському департаменті фінансів з подальшим винесенням для розгляду на сесію Одеської міської ради.

Також Сергій Комнатний обговорив із заступником міського голови питання завершення проблемного довгобуду – житлового будинку по вул. Бочарова в Одесі. Завдяки підтримці міської і обласної влад об’єкт, спорудження якого почалося ще 2007 року, передано у сферу відання управління капітального будівництва міської ради. Відтак, як запевнив Петро Рябоконь, з’явилася перспектива його добудови.