• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Ужгород: ухвалено міську житлову програму для молоді, учасників АТО і переселенців

Ужгород: ухвалено міську житлову програму для молоді, учасників АТО і переселенців

Міську програму забезпечення житлом молоді, захисників Вітчизни і переселенців ухвалено в Ужгороді, обласна – готується до розгляду

В Ужгороді затверджено Програму забезпечення молоді, учасників АТО і вимушено переміщених осіб житлом на 2018-2022 роки. Відповідний документ ухвалила Ужгородська міська рада своїм рішенням №760 від 12 вересня. Активну участь у розробці документа взяло Закарпатське регіональне управління Держмолодьжитла, яке є відповідальним виконавцем Програми.

1467359635 7057Програма передбачає надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла молодим сім’ям і одиноким молодим громадянам (в тому числі багатодітним родинам), які потребують поліпшення житлових умов, надання цільової фінансової підтримки учасникам АТО і членам їхніх родин, внутрішньо переміщеним особам на обов’язковий власний внесок на безповоротній основі для придбання житла.

Програму заплановано реалізувати у два етапи: 2018-2020 і 2021-2022 рр. Загальний обсяг коштів, необхідних для виконання Програми, – 75,5 млн. грн., у тому числі за рахунок коштів обласного бюджету – 11,5 млн. грн., міського бюджету – 38,3 млн. грн., інших джерел фінансування – 25,7 млн. грн.Міські депутати погодилися з тим, що належне фінансування Програми сприятиме соціально-економічному розвитку й покращенню демографічної ситуації в Ужгороді, зростанню обсягів будівництва в обласному центрі, збільшенню надходжень податків і обов’язкових відрахувань до місцевих бюджетів.

Посилання на ухвалений міською радою документ та аналогічні програми, що діють в Ужгороді і Закарпатській області: http://zkrp.molod-kredit.gov.ua/node/100.

Тим часом чекає на продовження терміну дії і обласна програма забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки. Зараз тривають засідання профільних комісій обласної ради щодо вивчення депутатами проектів рішень, поданих до розгляду на 8 сесію, проведення якої планується на завтра, 21 вересня. Серед документів, які розглянуть обласні депутати, – Комплексна соціально-економічна програма забезпечення молоді, учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб житлом в Закарпатській області на 2018-2022 роки.

Днями документ отримав схвалення комісії з питань екології і використання природних ресурсів облради. Під час обговорення члени комісії наголошували, що необхідно  зробити все для того, аби наші воїни, захищаючи свободу і територіальну цілісність Української держави, відчували, що про них пам’ятають і дбають удома.