У Харкові учасники АТО отримують житло

ATO 1

У Харкові учасники АТО отримують житло

 Цього тижня на рахунок Харківського регіонального управління Держмолодьжитла надійшли чергові 5 млн грн, передбачені в обласному бюджеті на реалізацію Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 рр.

З початку року в області на цю програму використано 6 млн грн, 27 учасників АТО вже отримали безповоротну фінансову допомогу у розмірі 40 відсотків розрахункової вартості квартир, що будуються акціонерним товариством "Трест Житлобуд-1" у ЖК "Мира" (район ХТЗ) та ЖК "Макіївська" ( поруч із проспектом Гагаріна).

Невдовзі вибір житла для учасників програми буде розширено. Це три будинки по вул. Єлизаветинській (ЖК "Левада", будинки №№ 4,5 та 6) і один – по вул. Драгоманова (ЖК "Салтівський 1", будинок 4, секція "А"). Регіональне управління планує підписати відповідні договори із забудовником ПАТ "Трест" Житлобуд-1".  Завершення будівництва усіх об'єктів передбачено у 2017 році.

Щодо ж зазначених 5 млн грн, то опрацювання цих коштів завершено у день їх надходження на рахунок РУ. Усі громадяни, які надали повні пакети необхідних документів, протягом кількох годин обрали й зарезервували за собою омріяне житло та відкрили рахунки у банку.

Таким чином за неповний робочий день до участі в програмі приєдналися ще 24 учасники АТО, з яких 7 перебувають на квартирному обліку, 3 мешкають у гуртожитках, ще 3 мають статус внутрішньо переміщених осіб та одна багатодітна родина.

Колектив консультативно-кредитного відділу почав підготовку й укладання договорів з новими учасниками.

Одночасно триває житлове кредитування учасників АТО за рахунок бюджету міста Харкова. З початку року отримано 9 млн грн, за рахунок яких видано 16 пільгових кредитів.

Зацікавлені у покращенні житлових умов учасників АТО можуть стежити за оголошеннями на інтернет-сторінці Харківського РУ Держмолодьжитла за адресою: http://khv.molod-kredit.gov.ua.