• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • На Запоріжжі молодь та учасники АТО отримають нові можливості для придбання житла

На Запоріжжі молодь та учасники АТО отримають нові можливості для придбання житла

Органи самоврядування Запорізької області розроблять місцеві програми забезпечення молодих сімей та учасників антитерористичної операції, а також спрямують на реалізацію діючих програм додаткові кошти з місцевих бюджетів вже у поточному році. Таку позицію обласних органів влади було озвучено 27 червня під час круглого столу «Перспективи забезпечення житлом молоді та учасників АТО Запорізької області шляхом реалізації регіональних програм», організованого керівництвом Запорізької обласної державної адміністрації за участі керівництва Держмолодьжитла.

«Серед багатьох питань, які на поточний час залишаються актуальними та потребують невідкладного вирішення – це забезпечення житлом молоді та учасників АТО в досить складних економічних умовах сьогодення,» - зазначив під час заходу Заступник голови обласної держадміністрації Віктор Скобліков.

На думку Віктора Скоблікова, забезпечити молодь та сім’ї учасників АТО можливо шляхом реалізації державних та регіональних програм, в першу чергу програм житлового будівництва.

«На місцевому рівні ми повинні розробити та реалізувати ефективні заходи, які одночасно з забезпеченням житлом молоді та учасників АТО будуть сприяти розвитку будівельної галузі», - наголосив заступник голови Запорізької ОДА.

Як зазначив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, спільно розроблені та запроваджені на Запоріжжі нові програми з забезпечення житлом молоді та учасників АТО, а також залучення до цієї роботи органів самоврядування міст області здатні зрушити в позитивному напрямку вирішення соціально-важливих житлових проблем майже тисяч сімей, які потребують покращення житлових умов в Запорізькій області.

Учасники заходу зазначали, що тільки за офіційними даними в області поліпшення житлових умов потребують понад 24 тисячі громадян, серед яких декілька сотень учасників антитерористичної операції. У той же час з 2012 року обсяги прийнятого в експлуатацію житла в області щороку зменшуються. Вирішити ці питання можливо шляхом реалізації державних та регіональних програм житлового будівництва.

Зважаючи на озвучену під час заходу аргументацію керівництво Запорізької облдержадміністрації дійшло висновку, що Запорізькій ОДА необхідно запропонувати облраді передбачити у власному бюджеті на 2017 рік  додатково 3,43 млн. грн на надання кредитів за обласною програмою забезпечення молоді житлом, яку реалізовує Держмолодьжитло. Крім того, Запорізька ОДА розробить проект регіональної програми щодо забезпечення житлом учасників АТО та винесе її на розгляд Запорізької облради.