Продовжуємо діалог з громадою

8  7  5   

Відбулася чергова зустріч керівництва Держмолодьжитла з лідерами громадських організацій, які опікуються проблемами внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО.

Такі зустрічі є регулярними і проходять відповідно до меморандумів про співробітництво, підписаних установою з цілою низкою недержавних організацій.

Участь у зустрічі взяли представники Київської міської спілки ветеранів АТО, ГО «Мій дім.UA», Луганської правозахисної жіночої організації «Чайка», Луганської правозахисної групи, благодійного фонду допомоги батальйону «Донбас», ГО «Активна громадянська позиція», спілки «Програма сприяння відродженню та інтеграції Сходу України», ГО «Новий день України», «Територія – новий Схід», об’єднання переселенців «Спільна справа», ГО «Закарпаття – Донбас» та інших.

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний проінформував учасників зустрічі про роботу Фонду у 2017 році. Насамперед від нагадав про здійснену модернізацію умов державних житлових програм, завдяки чому участь у програмах на пільгових умовах можуть брати дві нові категорії – учасники АТО і переселенці.

«Без підтримки громадськості відповідні зміни до законодавства не були б ухвалені», - зазначив Комнатний, закликавши відповідальних громадян не зменшувати активність у відстоюванні своєї думки щодо актуальності житлових програм для сотень тисяч людей.

Тим паче що у парламенті зареєстровано 4 законопроекти, які передбачають десятикратне, до 1 млрд грн, збільшення державного фінансування програми «Доступне житло». І під час їх розгляду народні обранці повинні спертися на думку громади.

4 6 9

Під час зустрічі йшлося також про кроки Держмолодьжитла до відкритості у своїй роботі – зокрема, з 2 квітня громадяни матимуть змогу подати заяву для участі в програмі «Доступне житло» онлайн, через сайти регіональних управлінь Фонду.

У форматі активної дискусії представники громадських організацій отримали від очільника Фонду і директора Іпотечного центру Миколи Марчука відповіді на запитання, які цікавлять людей, що розраховують на державну підтримку у придбанні власного житла.

1