• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Підсумки роботи за ІІІ квартал розглянуло правління Держмолодьжитла

Підсумки роботи за ІІІ квартал розглянуло правління Держмолодьжитла

      Про виконання плану дій і заходів на 2017 рік з виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки за результатами трьох кварталів йшлося сьогодні під час засідання правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Також розглядалися питання забезпечення прозорості й унеможливлення корупційної складової у роботі Держмолодьжитла та виконання Плану роботи Держмолодьжитла за результатами ІІІ кварталу 2017 року.

Правління 2 25102017

Зазначалося, що водночас із забезпеченням поточної діяльності Фонду найбільш важливим для перспектив реалізації державних житлових програм залишається їх стабільне і повноцінне фінансове наповнення. Протягом останніх місяців підготовлено і направлено до центральних органів влади понад 40 звернень від органів місцевого самоврядування, обласних державних адміністрацій, громадських організацій та народних депутатів України щодо необхідності продовження дії та відновлення фінансування. Позицію Держмолодьжитла щодо необхідності передбачити у державному бюджеті України на 2018 рік 1 млрд грн на програму «Доступне житло» і 865 млн грн – на пільгове кредитування молоді для придбання житла підтримали два комітети ВР – з питань будівництва, містобудування і ЖКГ і комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Разом з тим, у проекті Бюджетної резолюції, яку комітет Верховної Ради України з питань бюджету 19 жовтня спрямував на розгляд депутатського корпусу, міститься рекомендація Кабінету Міністрів України при підготовці проекту бюджету України на 2018 рік до другого читання «визначитися щодо можливості та доцільності збільшення/передбачення видатків… проекту державного бюджету на 2018 рік за врахованими частково пропозиціями народних депутатів України та комітетів Верховної Ради України… (виходячи з наявних фінансових ресурсів державного бюджету та за результатами оцінки обґрунтованості додаткової потреби у бюджетних коштах)» – (п.2.6.22 Бюджетних рекомендацій) для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Робота керівників Держмолодьжитла з органами центральної влади щодо створення міцного фінансового підґрунтя державних житлових програм триває.

Тим часом основне навантаження протягом останнього часу припадає на місцеві програми забезпечення окремих категорій громадян доступним житлом. Понад 164 млн грн запланували місцеві бюджети у всіх регіонах України на реалізацію регіональних житлових програм у поточному році (з державного бюджету на програму доступного житла виділено 30 млн грн). 333 сім’ї забезпечені власним житлом за програмами Фонду. За 9 місяців введено в експлуатацію 20 житлових будинків, у фінансуванні будівництва яких брало участь Держмолодьжитло.

За результатами розгляду першого питання члени правління взяли до уваги звіт про виконану за ІІІ квартал 2017 року роботу та вирішили до 20 січня 2018 року заслухати звіт про діяльність Держмолодьжитла за 2017 рік.

 

Відповідні рішення були ухвалені й з інших питань порядку денного.