• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Низка областей і міст – уже з новими житловими програмами

Низка областей і міст – уже з новими житловими програмами

 

IMG 2057 ред

У регіонах продовжують ухвалювати місцеві програми, покликані сприяти забезпеченню громадян доступним житлом.

Відбулася сесія Миколаївської міської ради. Депутати підтримали та затвердили:

- Програму забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Миколаєва на період з 2018 по 2022 роки,

- Міську Цільову соціально-економічну програму будівництва (придбання) доступного житла у Миколаєві на 2018-2022 роки,

- Порядок надання державної підтримки для забезпечення доступним житлом громадян м. Миколаєва.

Прогнозні обсяги фінансування програм до 2022 року за рахунок коштів бюджету м. Миколаєва складають 283 млн грн, у тому числі за Програмою забезпечення молоді житлом – 214 млн грн, за Програмою будівництва доступного житла – 69 млн грн.

***

У свою чергу, у Миколаївській обласній раді відбулася позачергова сесія, під час якої рішенням депутатів затверджена Комплексна соціально-економічна програма забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2022 роки.

Загальний прогнозний обсяг фінансування Програми до 2022 року за рахунок коштів бюджету Миколаївської області складає 99 млн грн, у тому числі 49 млн грн на пільгове молодіжне кредитування і 50 млн грн по програмі будівництва доступного житла.

***

На черговій сесії Полтавської обласної ради затверджено обласну Програму забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки.

Успішне виконання документу орієнтовно дасть змогу протягом наступних п’яти років забезпечити житлом 298 молодих родин чи одиноких громадян і збудувати 18,6 тис. кв. м житла.

Право першочергового отримання пільгових довготермінових кредитів на придбання житла, згідно з Програмою, надано громадянам, які мають статус учасника бойових дій, що брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Програма фінансуватиметься з обласного бюджету та інших місцевих бюджетів (районних, міських, селищних, сільських, об’єднаних територіальних громад). Обсяг бюджетних коштів, які планується залучити на надання кредитів молодим сім’ям, складає 217,25 млн грн, зокрема з обласного бюджету 40 млн грн.

***

У Житомирі рішенням сесії міської ради обласного центру затверджена Міська програма забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом у  м. Житомирі на 2018 – 2022 роки.

Фінансування цієї програми з міського бюджету на 5 років передбачено в розмірі 22 млн. грн.

У результаті виконання Програми мають бути поліпшені житлові умови близько 40 молодих сімей та одиноких молодих жителів Житомира, побудовано більше 2 тис. кв. метрів житла.

***

У свою чергу, депутати Житомирської обласної ради затвердили проект програми пільгового довгострокового кредитування на придбання житла для педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки. Також на комісіях обласної ради було запропоновано включити до переліку бійців-добровольців АТО.

Розмір кредиту визначатиметься, виходячи з норми 21 кв. м загальної площі житла на одного члена сім'ї і додатково 10,5 кв. м на сім'ю та надаватиметься до 20 років під 3% річних.

Черга формуватиметься відповідно до реєстру осіб, які потребують поліпшення житлових умов. Рішення про надання кредиту ухвалюватиме Регіональне управління Держмолодьжитла протягом місяця з дня подання документів.

Програма затверджена без фінансового ресурсу. Його планують передбачити на засіданні сесії у 2018 році після детального опрацювання фінансових потреб, затвердження комісій та порядку надання кредитів.

 

***