Ковель: новосілля, на яке чекали давно

Сьогодні, 30 червня, у місті Ковелі на Волині урочисто здано в експлуатацію другу чергу житлового будинку по вул. Володимира Кияна, 70Б.

Будинок споруджено за фінансової участі державних і місцевих житлових програм, що реалізуються Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Ключі новоселам урочисто вручили голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко і мер Ковеля Олег Кіндер.

 16  13

Свято входин у власні оселі для десятків сімей ковельчан збіглося в часі з 500-річчям надання Ковелю Магдебурзького права і Днем міста. Тож святковий настрій було гарантовано – жодні примхи погоди не могли його зіпсувати.

Голова правління Держмолодьжитла, Сергій Комнатний, подякував за співпрацю та докладені зусилля із завершення будівництва меру Ковеля та вручив йому відзнаку Фонду. Побажав новоселам завжди гарної погоди в нових квартирах та зазначив, що цього року 227 млн.грн буде спрямовано на житлові програми завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування по всій країні.

 

19 26 27

Будівництво цієї черги будинку мали завершити ще у 2009 році. Але підвів забудовник. Питання завершення робіт не один рік турбувало інвесторів. Щоб вирішити проблему, незавершене будівництво передали на баланс відділу комунального господарства виконкому міської ради. І такий крок зрештою приніс належний результат, на який чекали люди: 5-поверховий цегляний будинок збудовано силами ТОВ «Житлобуд-2».

Квартири за житловими програмами придбали тут 30 родин, які скористалися умовами програми пільгового довгострокового кредитування молодих сімей і одиноких молодих громадян. І приємно відзначити, що ключі від новеньких квартир отримали 11 багатодітних сімей. Більшість із них, 20 сімей, отримали кредит за рахунок коштів державного бюджету, 7 – з місцевих бюджетів, одна сім’я – за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла. Ще дві родини придбали власні оселі за програмою молодіжного кредитування за рахунок коштів Міносвіти для науково-педагогічних працівників.

Представники влади оглянули нові квартири та переконалися в належній якості виконаних будівельних робіт.  

 

Довідково. Волинське  регіональне управління Держмолодьжитла діє з 1998 року, на регіональному рівні забезпечує виконання  державних і місцевих програм (4 місцеві програми) будівництва та придбання житла.

За роки діяльності регіонального управління участь в житлових програмах взяли 1247 сімей.

На 2018 рік прогнозні обсяги фінансування програм з місцевих бюджетів становить 618, 9 тис. грн.

Діючі на сьогоднішній день місцеві програми забезпечення житлом у Волинській області, виконавцем яких є Волинське регіональне управління Держмолодьжитла:

-      Нововолинська міська цільова програма забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки;

-      Ковельська міська цільова програма «Житло для молоді» на 2018-2021 роки;

-      Володимир-Волинська міська цільова програма «Житло для молоді» на 2018-2022 роки;

-      Іваничівська районна програма забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки;

-      Рожищенська районна програма забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки.