• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Комітет ВР з питань молодіжної політики підтримав бюджетний запит Держмолодьжитла на 2018 рік

Комітет ВР з питань молодіжної політики підтримав бюджетний запит Держмолодьжитла на 2018 рік

Сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму був розглянутий Проект Закону про Державний бюджет України на 2018 рік. Члени комітету проголосували за внесення на розгляд парламенту пропозицій до проекту Держбюджету, у яких, зокрема, враховано бюджетні запити Держмолодьжитла.

В засіданні Комітету взяв участь і виступив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний. Він зазначив, що фінансування житлових програм цього року лягло на плечі місцевих бюджетів. Якщо в державному бюджеті 2017 року на ці цілі закладено 28 млн грн, то в місцевих бюджетах різних регіонів країни – 161 млн грн.

Комітет ВРУ молод 27 вересня 2017

Керівник Фонду звернувся до глави Комітету Артура Палатного з пропозицією підтримати під час розгляду Верховною Радою проекту Держбюджету-2018 фінансування програми забезпечення молоді житлом в сумі 857 млн грн. Це дасть змогу надати державну підтримку у вирішенні житлового питання значній кількості родин і стримуватиме розвиток демографічної кризи в України, яка набула загрозливих масштабів. Члени Комітету погодилися з оцінкою небезпеки негативної тенденції скорочення працездатного населення нашої країни і висловилися за активізацію державних житлових програм як фактору забезпечення соціальної рівноваги в українському суспільстві.

За результатами засідання Комітет ухвалив резолюцію, яку буде спрямовано на розгляд Комітету ВР з питань бюджету. В цьому документі враховано бюджетний запит Держмолодьжитла на фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом у розмірі 857 млн грн.