• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Гарні новини з Харкова: ювілейні кредити, нові об’єкти

Гарні новини з Харкова: ювілейні кредити, нові об’єкти

У місті триває активна реалізація житлових програм. Так, завдяки злагодженим діям регіонального управління і міської влади виконавчий комітет Харківської міської ради ухвалив рішення про залучення до міської програми будівництва доступного житла двох нових об‘єктів:

- будинок №20-А в ЖК «ПТАШКА» (провулок Шевченківський,48);

- будинок №23 в ЖК «КАЗКА» (вулиця Полтавський Шлях, 186).

Завершення будівництва обох об’єктів планується 2022 року.

Загалом за попередній тиждень укладено 13 договорів за Харківською міською програмою будівництва доступного житла.

Зокрема, надано чотири «ювілейні» кредити. Родина Загорульків отримала 50-ий кредит з 2018 року, коли вперше в країні за рахунок бюджету міста Харкова почалося пільгове кредитування внутрішньо переміщених осіб.

80-ий від моменту започаткування пільгового кредитування працівників бюджетної сфери Харкова (із 2016 року) кредитний договір укладений з Анастасією Лебедевою, викладачем Харківського Національного медичного університету. Анастасія була включена до реєстру кандидатів улітку 2019 року. А вже наступного року вона із сином-школярем отримають власне житло.

Із жовтня 2019 року очікувала на кредит за цим же напрямком Харківської міської програми Наталія Щегільська, вчителька фізики однієї зі шкіл міста. Цей кредитний договір став 200-им договором, укладених Харківським РУ з початку 2021 року за усіма напрямками роботи.

Ще одна значуща подія – наданий Роману Губському пільговий молодіжний кредит. Номер цього договору – 800 (!). Саме стільки молодих сімей і одиноких молодих громадян стали пільговими позичальниками в Харкові з 1998 року завдяки злагодженій та ефективній роботі регіонального управління.

Одночасно завершено придбання житла й укладені іпотечні договори із 8 переможцями відбору кандидатів на грантові «німецькі» кредити. Чотири учасники проекту придбали житло в Харкові, одна родина – в місті Дружківка Донецької області, ще три у Краматорську.

Так сталося, що багатодітна мати Радміла Шабельникова придбала квартиру саме у день народження свого молодшого сина: цього щасливого дня йому виповнився рік! Побажаймо ж йому здоров'я і тепла великої родини.

Novyny-rehioniv

Харків’яни допомагають краматорчанам

Під час робочого відрядження до Краматорська директор Харківського регіонального управління Олександр Вензель узяв участь у робочій нараді щодо ухвалення міської соціально-економічної комплексної програми надання підтримки громадянам для будівництва доступного житла. Нараду провів Краматорський міський голова Олександр Гончаренко.

Kollage u Kravchenka

Очільник міста високо оцінив методологічну допомогу, яку відповідальні за розробку програми посадовці та фахівці Краматорської міськради протягом півріччя отримували від Харківського регіонального управління Держмолодьжитла. За дорученням міського голови робоча група вивчала зміст місцевих житлових програм, а для ознайомлення з практичними аспектами неодноразово зверталися до Харкова.

У планах керівництва Краматорська – затвердити комплексну житлову програму, передбачити в бюджеті на 2022 рік видатки на її фінансування та розпочати реалізацію. Тим паче що будівництво житла у Краматорську вперше за останні 20 років уже розпочала потужна будівельна компанія АТ «Трест «Житлобуд-1». Олександр Вензель привітав містян із початком нового якісного етапу розвитку Краматорська, який почався з відродженням житлового будівництва.