• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло: співпраця з міжнародними інституціями в інтересах українців

Держмолодьжитло: співпраця з міжнародними інституціями в інтересах українців

Фонд плюс ООН

Сьогодні, 3 січня, у Києві відбулася робоча зустріч голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Комнатного з заступницею представника Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Україні Ноель Калхун і старшим координатором Кластера з питань житла і забезпечення непродовольчою гуманітарною допомогою UNHCR у нашій країні Ігорем Шантефортом.

«2017 року Держмолодьжитло налагодило системну співпрацю з міжнародною спільнотою. І цього року ми починаємо свою роботу з обговорення шляхів подальшої співпраці з міжнародними організаціями. Адже наша стратегічна мета залишається незмінною. Це підвищення якості життя українців через забезпечення їх доступним якісним житлом», – підкреслив Сергій Комнатний.

Зокрема, під час зустрічі йшлося про можливості нового поштовху реалізації житлових програм для внутрішньо переміщених осіб.

Очільник Держмолодьжитла розповів, як виникла ідея модернізації державної програми «Доступне житло», і як ця ідея була втілена в життя завдяки спільним зусиллям Уряду, Мінрегіону, народних депутатів України і фахівців Фонду.

Розмова точилася довкола планів подальшого вдосконалення механізмів участі переселенців та інших категорій громадян у житлових програмах у 2018 році. Ішлося і про стан фінансування зазначених програм з державного бюджету, можливості залучення місцевих бюджетів і альтернативних джерел фінансування житлових програм для внутрішніх переселенців. 

Високі представники Агентства ООН у справах біженців схвально сприйняли ініціативи Фонду. Учасники зустрічі домовилися про надання інформаційної та іншої підтримки в реалізації державної житлової політики в Україні.